AKO NEMAŤ STRACH Z KORONAVÍRUSU

03.04.2020 18:26

Niekoľko dní mi hlavou beží množstvo myšlienok. Mám v sebe pokoj, žiadnu úzkosť, paniku ani strach. Nie je to len tak, nie je to nič samozrejmé. Práve môj strach o zdravie a o mojich najbližších ma prinútil niečo hľadať, nájsť niekde pomoc a istotu. Preto sa viem veľmi dobre vcítiť do pocitov ľudí naokolo a spomenúť si zároveň na vlastné už tak trochu zabudnuté obavy a úzkosti. Pred mnohými rokmi ma očarila HOMEOPATIA, jej jednoduchosť a neuveriteľná sila. Objavila som možnosť ako zvládnuť ochorenia, ako im porozumieť, kde hľadať ich príčinu a ako s nimi naložiť. Homeopatia ma fascinovala od začiatku, cítila som, že je to niečo, čo mi pomôže prežiť v tomto svete, niečo, čo mi pomôže zvládnuť život a jeho ťažkosti. Cesta k nej nebola vôbec jednoduchá ani jasne daná. Pred 20 rokmi bola situácia u nás celkom iná. Ale tá sila, ktorú som k nej cítila od začiatku ma nikdy nepustila. Homeopatia mi neustále dáva istotu pri zvládnutí prípadných zdravotných problémov a hlavne ich pochopení prečo prišli.

Ako je to s chorobami, vírusmi, baktériami? Mnohým ľuďom sú tieto zákonitosti veľmi dobre známe ale mám pocit, že v súčasnosti zostali zabudnuté a je nutné si ich pripomínať.

  1. Žiadne ochorenie nevznikne len tak a bez príčiny. Naše fyzické telo nám dokonale signalizuje nejaký problém. Snaží sa nám ukázať správnu cestu, zmeniť návyky, ktoré nám ubližujú. Nechať negatívne myšlienky a emócie, ktoré sú pre nás nevhodné, nesprávne a toxické.
  2. Choroba nie je náš nepriateľ. Choroba je náš spojenec. Je to akási kontrolka aby sme urobili zmenu. Ako keď v aute svieti signalizácia, že niečo nie je v poriadku. Môžeme rozbiť túto kontrolku, prestane signalizovať, alebo opraviť čo treba.
  3. Vírusy ani baktérie nie sú samotné príčinou ochorenia. Oni jednoducho existujú a vyhľadávajú vhodný „materiál“. Keď má človek oslabenú životnú silu, jeho energia je celkom iná a stáva sa dokonalým útočiskom a domovom pre mnohé baktérie a vírusy. Ak človek zomrie, jeho životná sila celkom odíde a telo rozložia hnilobné baktérie. Hnilobné baktérie sú prítomné všade okolo nás. Ak by nereagovali na energiu človeka, rozkladali by naše telá kedykoľvek za živa. A my by sme sa museli brániť. Rovnako aj vírusy „vyhľadávajú“ určitých ľudí na základe ich energie a vyžarovania. Aj vírusy nás môžu informovať, že niečo nie je správne v našom živote. Aj vírusy môžeme vnímať ako našich pomocníkov a nie nepriateľov. Stačí zmeniť pohľad a strach zmizne.
  4. Proti baktériám a vírusom nemožno bojovať, nemôžeme ich zabiť. Sú prítomné všade okolo nás a prítomné v našich telách. Žiadna ochrana pred nimi neexistuje. Ak prijmeme tento fakt, uvedomíme si, že si môžeme vybudovať imunitu a odolnosť voči nim. To je jediná možná cesta.
  5. Ak chceme byť odolný voči nim, východisko je vo zvýšení našej životnej energie. Tú ovplyvňuje jednak životný štýl ale hlavne naše myšlienky a emócie. Najvyššiu energiu má LÁSKA v nás. Skutočne zdravý človek má zároveň aj vysoké spirituálne schopnosti a duchovné hodnoty.
  6. Homeopatická liečba je vhodná metóda aj pri vírusových a bakteriálnych ochoreniach. Homeopatické lieky nezabíjajú žiadne vírusy ani baktérie ale zvýšia energiu človeka, ten sa vylieči vlastnými silami a jeho organizmus im prestane „chutiť“.
  7. V prípade vírusových ochorení, rovnako aj víruse COVID 19, sa homeopatický liek vyberá na základe symptómov človeka. Rovnako v týchto prípadoch pôsobí aj konštitučný liek, ktorý pomohol danému človeku pri rôznych iných problémoch.
  8. Homeopatická liečba má svoje prednosti aj pri liečbe vážnych stavov spôsobenými vírusmi. Zaujímavosťou je, že čím je stav človeka vážnejší, tým rýchlejšie účinkuje správne homeopatikum. Najskôr sa uzdravujú životné funkcie, ktoré sú najdôležitejšie a najviac ohrozujúcejšie život.
  9. Po homeopatickej liečbe napríklad aj chrípky sa človek cíti oveľa lepšie po prekonaní ochorenia ako pred chorobou. Homeopatický liek odstránil symptómy a zároveň aj vnútorný sklon k chorobe, ktorý sa mohol vyvíjať už viac dní, týždňov alebo aj mesiacov.
  10. Homeopatická liečba bola veľmi úspešná počas mnohých epidémií. Úmrtnosť bola niekoľko násobne nižšia ako pri klasickej liečbe.
  11. Rovnako homeopatia ako klasická medicína alebo ktorákoľvek iná liečebná metóda nie sú všemocné. Smrť je prirodzená súčasť života, bez smrti by nebol ani život. Tento fakt môžeme všetci len s pokorou prijať.
  12. Panika, strach, úzkosť nás prirodzene oberajú o životnú silu a vôbec nám nepridajú na zdraví. Preto ak ochoriete, snažte sa byť pokojní a nechať vírusy nech vás liečia. Ak ste naklonení aj pre alternatívnu liečbu, kontaktujte homeopata, ktorý vám vyberie správny homeopatický liek a ten podporí všetky liečebné procesy vo vás.
  13. Žiadna karanténa ani rúška ani prehnaná hygiena nikoho na sto percent neochránia. Najdôležitejšia je harmónia, vyrovnanosť a všetky pozitívne ľudské emócie aj v náročných situáciách. Všetko je to vnútorná práca na sebe. Tu žiadne podvody a manipulácie nemajú svoje miesto. Seba nemožno oklamať.

 

Silvia Trojanovská