ULCERÓZNA KOLITÍDA

15.10.2019 09:37
Ulcerózna kolitída je chronické zápalové ochorenie hrubého čreva, vo väčšine prípadov trvajúce celý život. Pre homeopatiu ale neexistuje pojem nevyliečiteľná choroba. Ako pri každom ochorení hľadáme príčinu v psychickom prežívaní životných situácií človeka.
37 ročný muž mal niekoľko mesiacov vážny problém s hnačkami. Viac krát za deň ho potrápila krvavá vodnatá stolica, súčasne nechutenstvo a problémy s trávením. Aj keď chronické hnačky mal už niekoľko rokov a občas aj krvácanie z konečníka, v poslednej dobe sa všetky problémy zintenzívnili. Lekári mu na základe vyšetrení diagnostikovali ulceróznu kolitídu a predpísali lieky prakticky na celý život. Nechcel sa zmieriť s touto diagnózou, preto hľadal alternatívne možnosti liečby.
Samozrejme mňa zaujímal jeho život a prípadné problémy. Rozhovoril sa o práci a rodine. Jeho najväčší problém bol s neistotou v práci, čím si tiež nebol istý ako sa dokáže finančne postarať o rodinu. Pracoval v rodinnej stavebnej firme, kde nebol žiadny systém ani plán. Robili čo prišlo. Nevedel čo ho bude čakať nasledujúci deň, či vôbec pôjde do práce. Táto situácia v ňom vyvolávala nesmierne obavy a hlavne neistotu. „Ako dokážem zabezpečiť rodinu?“ Cítil úzkosť. Potreboval by istú prácu, ráno sa zobudiť a vedieť čo ho čaká, pracovať v pokojnom prostredí, večer prísť domov a venovať sa deťom. Zarobiť dostatok peňazí, aby boli finančne zabezpečení. Taká bola jeho predstava, od ktorej sa realita veľmi vzďaľovala. Bola som tiež zvedavá na jeho charakterové črty. Je perfekcionista. Všetko chce udržať v peknom stave, vo svojej dielni má všetko dokonale usporiadané a uložené na svojom mieste. Každú prácu robí na 100 percent.
V tomto prípade vidíme jasný problém, ktorý môžeme vyjadriť jednou vetou. Neistota a strach z finančnej straty. Preto ide o jasný minerálny liek, ktorý budeme hľadať v perióde železa ( perióda práce ). Ide o druhé štádium, pre ktoré je charakteristická plachosť, zmätenosť, neistota, pochybnosti, hanblivosť, hodnotenie a pozorovanie. Dostali sme sa ku CALCIU. Druhú zložku lieku som vybrala ARSENICUM, ktorý sa nachádza v 15. štádiu ( strata, bankrot, smrť ). Arsenicum má v obraze podliehanie kontrole, presnosť, pedantnosť, strach z bankrotu a straty peňazí, rozklad, nepokoj. 
Predpis: CALCIUM ARSENICOSUM 200 CH
Kontrola po 4 týždňoch: Bezprostredne po lieku sa jeho problémy zintenzívnili, ale po týždni začali ustupovať. V čase prvej kontroly už nemal žiadne problémy s hnačkou a ani krvácanie z konečníka. Jeho stolica bola celkom normálna 1 až 2 x za deň. Chutí mu jesť a nemá žiadne bolesti žalúdka. Povedal: „Už je to za mnou.“ Jeho lekár bol veľmi prekvapený a usúdil, že sa pravdepodobne zmýlil v diagnóze, keďže bol celkom v poriadku.
Bola som veľmi zvedavá ako sa zmenili jeho postoje k životnej situácii. 
Hovoril: „ V robote sa už nenaháňam. Som pokojnejší, keď mi niečo povedia, nič sa nedeje. Nemám už obavy o rodinu. Teraz sa cítim dobre, môžem zarábať peniaze a starať sa o rodinu. Vyvarujem sa stresu. Prácu neberiem tak vážne, urobím čo treba ale už ma to netrápi. Úplne opadol zo mňa problém ako zabezpečím rodinu. Nerozmýšľam o inej práci, vôbec sa tým nezaoberám a ani neuvažujem o odchode do zahraničia.  Necítim neistotu ak neviem čo ma nasledujúci týždeň čaká. Pedantný som stále.“
Úžasná zmena na všetkých úrovniach. Klient sa vyliečil z neliečiteľnej choroby a hlavné zmeny nastali na psychickej úrovni. ZRAZU začal vnímať inak. To dokáže len správny homeopatický liek. A za taký krátky čas. Jemná, bezbolestná liečba bez vedľajších zásahov. Ten muž je stále v poriadku, prešlo už 2,5 roka.
Mgr. Silvia Trojanovská, SAKHom.