Kožné ochorenia vyliečené homeopatickými liekmi

16.09.2015 17:45

 

Koža tvorí povrch nášho tela, ktoré chráni a oddeľuje ho od vonkajšieho prostredia. Je to najväčší zmyslový orgán.

Kožné choroby v podstate neexistujú. Sú len vnútorné choroby s vonkajšími prejavmi na koži. Preto používaním krémov na “kožné choroby“ iba ochorenie zatláčame z povrchu do vnútra a tým viac škodíme. Každá choroba je znamením, že človek nekoná správne, má negatívne myšlienky, alebo sa nevie vyrovnať s určitou situáciou.

Ponúkam niekoľko vyliečených prípadov ochorení s hlavným prejavom na koži homeopatickými liekmi.

Prípady:

60 ročný muž mal skoro 2 roky problém s praskajúcimi chodidlami. Rany sa vytvárali neustále a boli veľmi bolestivé. Okrem toho mal veľmi hrubé a tvrdé nechty s výrastkami pod nimi. Mal diagnostikovanú kožnú pleseň.

 Liečil sa klasicky u kožného lekára, ktorý mu predpisoval okrem rôznych mastí aj antibiotiká, ktorých vybral niekoľko. Bezúspešne. Zdanlivo banálny problém dokáže veľmi znepríjemniť život.

Pátrala som, čo sa v tom období udialo v jeho živote. V práci nastala veľká modernizácia výroby ( pracoval ako strojár ) a keďže sa prepúšťalo, bol pod neustálym tlakom a strachom, aby neprišiel o prácu. Dovtedy bola pre neho práca rutina, ktorú ovládal na 100 percent. Zrazu sa musel prispôsobiť novým podmienkam a naučiť sa nové technológie. Ťažko sa prispôsobuje každej novej zmene a v tomto veku sa mu aj ťažšie učili nové veci.

Predpísala som mu homeopatický liek Graphites. Po 2 týždňoch užívania lieku sa mu prestali tvoriť nové praskliny a koža na nohách sa mu celá obnovila. Bola jemná a ružová ako u bábätka. Po dlhšej dobe mu vyrástli aj nové zdravé nechty bez plesní. Liek niekoľko krát opakoval a už 4 roky nemá problémy.

Tento liek som použila u viacerých pacientov. Jeden mladý muž mal po celom tele červené svrbivé fľaky, ktoré mu nedovolili ani spať. Objavili sa na hrudníku a postupne pokryli celé telo. Neustále sa škriabal a klasická liečba mu nepomáhala. V období, keď mu tento problém začal, mal veľký stres v práci, neustále sa musel prispôsobovať zmenenej situácii. Zároveň sa sťahoval do iného bytu a stále sa zaoberal hypotékou. Nemal rád žiadnu zmenu. Na tento stres jeho telo zareagovalo svrbivým ekzémom. Po niekoľkých dávkach Graphitu koža úplne prestala svrbieť a po pár dňoch po ekzéme nebolo ani stopy.

Rovnaký liek som úspešne použila aj u ročného chlapčeka, ktorý mal ekzém po celom tele, ale hlavne na hlave a líčkach. Za ušami mu praskala koža a mal ju zapálenú. Veľký problém mu spôsobovalo svrbenie celého tela a nedovolilo mu ani spať. To nie je príjemné ani pre bábätko, ani pre rodičov. Liek som opakovala niekoľkokrát. Ekzém, praskliny, aj časté nádchy a zápaly očí zmizli a chlapček je zdravý bez chemických liekov.

Celkom iný liek som použila pri liečbe chronickej svrbivej žihľavky, ktorej sa jeden mladý muž nevedel zbaviť niekoľko rokov. Pravidelne bol hospitalizovaný, keď sa jeho stav náhle zhoršil. Okrem toho mal množstvo iných závažných ochorení, zápaly pľúc, zápaly dutín, meningitídu, vysoký krvný tlak. Bral veľa liekov. Keď prišiel za mnou, bol už v koncoch. Všetky zdravotné problémy vyvrcholili, keď bol pod veľkým tlakom. Najväčší problém mal zo strachu z konfliktov a hádok, celý sa roztriasol, preto sa im celý život vyhýbal. Táto situácia začala už v detstve, často sa hádal s mamou a aj po rokoch vždy, keď mali konflikt, zhoršil sa mu ekzém. Podľa tejto situácie, ktorá ho sprevádzala roky som vybrala liek Magnesium muriaticum. Základnou myšlienkou tohto lieku je podľa Jana Scholtena strach z agresie a straty matkinej starostlivosti, strach z hnevu iných ľudí a neschopnosť tento hnev zvládnuť.

Liek účinkoval výborne. Zmizol nielen ekzém, ale aj ostatné chronické problémy a pacient sa vysporiadal so vzťahom k svojej matke. Dokázal bez strachu reagovať na jej hnev. To je v tomto prípade najdôležitejšie. Upokojil sa, zmizol jeho hlavný problém ( strach z agresie ) a vyliečilo sa jeho telo.

Na množstvo kožných symptómov veľmi dobre pôsobí Petroleum. Najčastejším dôvodom predpísania tohto lieku sú kožné praskliny, ekzémy a herpetické erupcie. Liek som použila na kožné problémy pacientky, ktorá sa nevedela 6 rokov zbaviť nepríjemných prasklín na rukách. Najskôr sa objavili lesklé svrbivé vyrážky, po čase jej začali praskať brušká prstov. Kožu na rukách mala suchú, hrubú a popraskanú. Nemohla s rukami pracovať, neustále musela používať rukavice. Liek Petroleum jej veľmi pomohol a vyliečil tieto chronické problémy.

Uviedla som len niekoľko príkladov toho, akú silu má správne indikovaný homeopatický liek nad vonkajšími prejavmi vnútorného ochorenia na koži.