Pôsobenie homeopatického lieku na najhlbšej úrovni bytia

13.01.2018 16:53

Krásne vyjadrenie reakcie a vnútorných pocitov jednej mojej klientky po homeopatickom lieku.

O tom, že každé ochorenie má príčinu vo vnútornej nerovnováhe a v celkovom psychickom prežívaní človeka, netreba ani hovoriť tým, ktorí zastávajú alternatívne spôsoby liečby akéhokoľvek ochorenia. Naše pocity, psychická nerovnováha, napätie a nesúlad s našou skutočnou podstatou často somatizujú vo fyzickom tele a objavujú sa rôzne ochorenia. Preto pri homeopatickej liečbe nastáva najskôr rovnováha na našej najhlbšej úrovni a postupne sa lieči celý organizmus.

Nie každý človek, ktorý sa rozhodol pre tento druh liečby, dokáže vnímať všetky zmeny, ktoré nastali po užití homeopatického lieku. Často si klienti všimnú iba symptómy, ktoré zmizli a kvôli ktorým prišli. Iba moje otázky ich navedú na hlbšie pochopenie súvislostí a zmien, ktoré nastali aj v oblasti psychiky, reakcií na rôzne podnety a stres. Až počas rozhovoru si uvedomujú všetky zmeny v ich živote a celkovú vyrovnanosť a rovnováhu.

Skutočne vnímavý človek si všetky tieto zmeny dokáže uvedomiť aj sám. Človek, ktorý je zameraný viac do svojho vnútra, dokáže veľmi intenzívne pocítiť silu homeopatického lieku. Do tejto skupiny ľudí môžem zaradiť jednu moju klientku, ktorá si všetky zmeny dokázala krásne uvedomiť a hlavne ich vyjadriť. Po prežívaní nešťastnej lásky a mnohých strát ľudí, ktorým dôverovala, sa u nej objavilo množstvo vážnych fyzických problémov a dlhý čas strávila v nemocnici. Aj napriek tomu, jej klasická medicína zameraná len symptomaticky, nedokázala pomôcť. Len čiastočne sa zbavila najvážnejších problémov, čím sa ešte viac prehĺbili jej úzkostné neurózy a trpela psychicky.

Hovorí: „ Predtým som si všetky moje paranoidné stavy uvedomovala ale bola som celkom bezmocná voči týmto myšlienkam. Sám človek to nedokáže urobiť. Na transformáciu je potrebný liek. Nevedela som s tým nič urobiť, ani meditáciou, ani ničím. Chodila som na rôzne semináre, meditácie a nič mi nepomohlo. Ani homeopatii som neverila, bola som len zvedavá. Tá bezmocnosť je hrozný pocit. Predtým som si nahovárala, že to bude lepšie a sama to dokážem zmeniť ale nič sa nezmenilo, iba ak na veľmi krátku dobu. Jeden až dva dni. Ale to je len tá vonkajšia vrstva. Po tomto lieku mám pocit, že to ide z vnútra – tá vnútorná hrča sa uvoľnila a pôsobí to na celé moje telo.

Mám pocit, akoby som teraz bola normálna a konečne som sa vrátila k sebe samej. Celý čas, celých tých 12 rokov som bola úplne mimo. Toto som ja, pokojný a bezstarostný človek. Teraz sa pýtam sama seba, prečo som doteraz všetko takto nerobila? Veď to som ja!

Cítim sa uzemnenejšia a vnútorne sebaistejšia. Dokážem si uvedomiť každý prítomný okamih. Pritom situácie sú rovnaké ako pred liekom. Ale ja na ne celkom inak reagujem. Keď prídu staré myšlienky, rýchlo odídu a nezasahujú ma. Nekontrolujem tak seba, som uvoľnenejšia. Som tu sama pre seba. Užívam si každú chvíľu, smejem sa a som veselšia. Uvoľňujú sa všetky tie bloky hlbokej traumy. Naozaj som neverila, že to môže takto fungovať.

Všimla som si, že moje myšlienky a reakcie ovplyvňujú aj ľudí okolo mňa a inak sa ku mne správajú. Predtým som bola nahnevaná na ľudí, že mi ubližujú a oni sa ku mne naozaj tak správali. Teraz to tak nevnímam, neútočím, neurážam sa za každé slovo a ich zlý pohľad a oni sa zmenili. Sú ku mne milí, pozornejší, všetko je lepšie. Vyžarujem inú energiu. Úplne inak nad všetkým rozmýšľam.

Nemám už taký silný strach o seba, paniku, čo bude ďalej. Aj smrť vnímam inak. Nie je to taká silná hrozba ako predtým. Mám pred ňou rešpekt ale nezaoberám sa ňou, je to súčasť života. Negatívne správy už nevyvolávajú vo mne také silné emócie. Viac si všímam pozitívne situácie.

V podstate robím to isté ale úplne inak všetko vnímam. Ten pocit je úplne iný ako predtým. Je celkom jedno čo robím, ten pocit vnútorného napätia, žalúdočného stresu je preč. Keď čokoľvek riešim, nemám žiadne výčitky svedomia, ktoré som vždy mávala. Veľmi silno pociťujem, že je naozaj jedno čo sa mi stane v živote, všetko budem vedieť vyriešiť. Neexistuje situácia, ktorá by ma ohrozila. Všímam si negatívnych ľudí a uvedomujem si, ako musia trpieť. Je to stav ich duševnej choroby.

Všetko je vec pohľadu na svet a od toho sa odvíjajú všetky myšlienky. Stačí jediný malý bod a všetko je úplne iné okolo nás, ľudia nás inak vnímajú a inak sa správajú. Nikoho si neidealizujem, každý človek má v sebe niečo dobré a zlé.

Cítim sa bezstarostná ako pred tým, keď mi začali všetky problémy. Získala som ale mnohé skúsenosti a ponaučenia, som múdrejšia a bez psychických blokov.“

Táto mladá žena sa po homeopatickom lieku zbavila nielen úzkostnej neurózy a paranoidných stavov ale aj mnohých fyzických ťažkostí. V žalúdku často pociťovala guču, zovretie, nemohla jesť niekedy aj niekoľko dní. Trápilo ju veľké napätie v hlave, stuhnutosť celého tela, tŕpnutie pravej polovice tela, chvenie rúk, návaly tepla a zimy. Jej najväčším telesným problémom bolo silné vertigo so stratou rovnováhy a sluchovými problémami.

Prvé dva lieky, ktoré som jej predpísala, neurobili nič s jej stavom. Až Cygnus cygnus ( labuť spevavá ) jej pomohla a podľa zlepšenia na všetkých úrovniach  môžeme hovoriť o similime ( najpodobnejšom lieku jej stavu ). O tomto lieku som písala už v niektorých článkoch. Patrí k vtáčím liekom, ktorý súvisí so srdcom v zmysle romantickej lásky. Hľadá spriaznenú dušu, hlboký, osobný a zmysluplný vzťah, a často býva sklamaný. Cíti sa osamelý, izolovaný, opustený, bez opory a zraniteľný. Labuť je vták spojený s harmóniou, pôvabom, nocou, silou, ženskosťou a smútkom. Jeden z najväčších liekov na zármutok. Má pocit, že je naplnený láskou ku všetkým bytostiam a na druhej strane je obrovský pocit opustenosti a samoty. Všetky problémy u tejto ženy nastali po sklamaní sa v láske. Aj jej nasledujúce vzťahy mali rovnaké smerovanie a končili sklamaním. Ako nesprávny program v systéme. Teraz sa jej život môže uberať konečne iným smerom.

V súčasnosti používame v homeopatii okolo 7000 liekov a neustále ich počet rastie. Preto nie je vôbec jednoduché vybrať similimum, ktoré bude pôsobiť hlboko a na všetkých úrovniach od nehmotného riadiaceho centra až po fyzické telo človeka. Ak nastane úplné vyliečenie, rovnako ako pacient, aj homeopat pociťuje veľkú vďaku, že môže byť svedkom takýchto „zázrakov“.

 

Mgr. Silvia Trojanovská, SAKHom.

www.homeopatia4u.com